הוראות הכנה
מרכיבים
5 תפו"א בינוניים מבושלים, קלופים ופרוסים לפרוסות בגודל של כ-2 ס"מ
2 בצלים ירוקים קרועים גס ביד
2 כוסות גבינה צהובה מגוררת גס
שליש כוס גבינת פרמזן מגוררת גס.
לרוטב בשמל:
50 גרם חמאה
1/3 כוס קמח רגיל
כוס וחצי חלב
מיכל שמנת מתוקה
מלח, פלפל לבן
רבע כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מסדרים שכבה אחת של תפו"א בתבנית משומנת .
מכינים את רוטב הבשמל:
ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח עד לאיחוד התערובת, מוסיפים בהדרגה חלב, שמנת ותבלינים מביאים לסף רתיחה ומסירים מהאש.
להרכבה: מפזרים בצל ירוק מעל שכבת תפו"א שסידרנו , מניחים שכבת פרורי גבינה ושכבת רוטב בשמל. שוב מניחים שכבת תפו"א ופרורי גבינה ורוטב בשמל. מסיימים בשכבת פרמזן.
תבנית מרובעת 20 על 30
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180°c עד להזהבה.
מגישים חם
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון