הוראות הכנה
מרכיבים
כוס מרק צח מירקות
כוס בצל קצוץ
2 שיני שום כתושות
2 כוסות עגבניות מקולפות וקצוצות
2 כפיות קורנית טריה קצוצה או 4 כפיות ריחן טרי קצוץ
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה
אם רוצים להפוך את המאפה על צלחת הגשה , צריך להשתמש בתבנית עם ציפוי אל-דבק . אם לא מתכוונים להפוך , מכינים את המאפה בכלי הגשה חסין-חום .
מרתיחים את המרק במחבת גדולה . מוסיפים את הבצל , מכסים ומבשלים במשך 15 דקות , מעל להבה נמוכה . מוסיפים את השום,ומבשלים במשך דקה או שתיים . מוסיפים עגבניות ועשבי תיבול , ומבשלים בלי כיסוי במשך כ-10 דקות , עד שהרוטב מסמיך . מערבבים מדי פעם .
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות צלסיוס) .
יוצקים 1/3 מכמות הרוטב על תחתית תבנית פאי או כלי חסין-חום (20X25 ס"מ), ומסדרים על הרוטב 1/3 מפרוסות התפודים . מתבלים במלח ובפלפל . שוב רוטב , תפודים , מלח ופלפל , ושוב רוטב ותפודים . מתבלים במלח ובפלפל , מכסים במכסה או ברדיד אלומיניום , ואופים במשך 40-45 דקות , עד שתפוחי האדמה מתרככים . זורים למעלה פטרוזיליה קצוצה , חותכים למשולשים ומגישים.
מגיש:
מקור: טבע הרפוי מאגר מתכונים
שתף את המתכון