הוראות הכנה
מרכיבים
לקלתית (בצק)
½2 כוסות קמח (350 גר')
1 כפית מלח
2 כפות סוכר (25 גר')
250 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כוס מים קרים (120 מ"ל)
2 כפיות חומץ (אפשר חומץ בן יין או חומץ תפוחים)
1 חלמון ביצה + 1 כף חלב (להברשת הבצק לפני האפיה)
2 כפות ריבת משמש לזיגוג (לאחר האפיה)
תבנית עגולה קפיצית 24 ס"מ
למילוי התפוחים
4 תפוחי עץ גרני סמית (הירוקים החמצמצים) קלופים, מגולענים ופרוסים.
2 רסק של תפוחי עץ אדומים מתוקים קלופים (בפומפיה).
2 כפות דבש (או ריבת משמש)
1 כף של קליפת לימון
1 כפית קינמון
1 כפית קורנפלור
25 גר חמאה מומסת + 1 כף סוכר
אופן ההכנה
מערבבים קמח מלח וסוכר, מוסיפים את קוביות החמאה עד שהן הופכות לפירורי חמאה ובצק.
מוסיפים 2 כפיות חומץ ובהדרגה מוסיפים את המים הקרים (וחשוב שיהיו קרים אם לשים בידיים)
מעבדים מספר דקות בלבד, עד לכדור בצק, משטחים לצורת פיתה ושמים במקרר לשעה.
בינתיים, מכינים את המילוי המתוק: מוסיפים לרסק התפוחים המתוק כפית קורנפלור ומערבבים. מוסיפים את הדבש, קליפת הלימון ואת הקינמון.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומתחילים להרכיב את המאפה. משמנים תבנית קפיצית עגולה 24 ס"מ בחמאה.
מרדדים את הבצק הקר לעיגול בקוטר 32 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית ונותנים לשוליים שלו לגלוש קצת החוצה.
מברישים את התחתית במעט ריבת משמש כדי לאטום את הבצק ולמנוע רטיבות ושמים את המילוי המתוק בתחתית.
מסדרים את פרוסות התפוחים החמצמצים מעל המילוי המתוק בספירלה (מהמרכז החוצה).
מטפטפים מעל התפוחים החמצמצים קצת חמאה מומסת שעורבבה עם כף סוכר.
סוגרים את קצוות הקלתית מעל המילוי באופן חלקי (ראו תמונה מעל)
בתנור שלי, באפיית טורבו, זה לקח 35 דקות.
משחררים את הקפיץ של התבנית ומתרגשים מהיופי, הריחות והטעם.
מגישים פושר או קר עם כדור גלידת וניל.
שומרים במקרר עד 5 ימים.
מגיש:
מקור: סו שף
שתף את המתכון