חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה תפוחים ואוכמניות עם צפוי פריך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה ביתית, המכונה גם "קרמבל", עם פירות חמים אפויים מכוסים בבצק פירורים פריך. brהיא מוכנה תוך דקות ספורות, דלת קלוריות, אך עם זאת מזכירה עוגות מבית סבתא. brעוגות ה"קריספ" (או "קרמבל" ) פופולריות בארה"ב ומוגשות גם במסעדות יוקרה brוגם במסעדות פשוטות.
מאפה תפוחים ואוכמניות עם צפוי פריך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה ביתית, המכונה גם "קרמבל", עם פירות חמים אפויים מכוסים בבצק פירורים פריך. brהיא מוכנה תוך דקות ספורות, דלת קלוריות, אך עם זאת מזכירה עוגות מבית סבתא. brעוגות ה"קריספ" (או "קרמבל" ) פופולריות בארה"ב ומוגשות גם במסעדות יוקרה brוגם במסעדות פשוטות.
הוראות הכנה
מרכיבים
בצק פירורים (ל- 6 מנות אישיות):
¾ כוס (105 גרם) קמח
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון
1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר
2 כפיות גרידת לימון
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
למלית:
7 תפוחי עץ "גרנד"(¼1 ק"ג)
1 כף מיץ לימון טרי
1/3 כוס (70 גרם) סוכר חום בהיר
1 כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
1/8 כפית ציפורן טחון
1 כפית גרידת לימון
¼ כוס (30 גרם) אוכמניות מיובשות (או צימוקים)
40 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
הכלים:
6 תבניות חסינות חום אובליות באורך כ-14 ס"מ , משומנות
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
1. מחממים את תנור האפייה ל-200°c.
2. מערבבים, במיכל מעבד מזון, את הקמח, המלח, הקינמון, הסוכר החום וגרידת הלימון לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים בלחיצות קצובות רק עד קבלת תערובת פירורים עבים. מעבירים לקערה בינונית.
הכנת המלית:
3. קולפים את התפוחים ופורסים לעובי 3 מ"מ.
4. שמים את פרוסות התפוחים בקערה גדולה , מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים היטב.
מערבבים, בקערה קטנה, את הסוכר החום, הקינמון, הציפורן, אגוז המוסקט וגרידת הלימון.
מוסיפים את תערובת הסוכר והתבלינים לתערובת התפוחים ומערבבים היטב. מוסיפים את האוכמניות (או הצימוקים).
5. מעבירים את תערובת התפוחים לתבניות ומפזרים מעל כל תבנית כמה קוביות חמאה.
מפזרים מעל את פירורי הבצק ,בשכבה אחידה, בכל תבנית.
6. מניחים את התבניות על תבנית גדולה שטוחה ואופים (200°c) במשך 40-45 דקות עד שהתפוחים רכים (בודקים האם סכין קטנה חודרת בקלות לתוך המלית) והבצק זהוב שחום. כ-15 דקות לפני תום האפייה אפשר לכסות את התבניות ברדיד אלומיניום חופשי ולא צמוד (למנוע השחמת יתר)
מגישים חם עם גלידת וניל או קצפת.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: רוני ונציה ידיעות אחרונות
שתף את המתכון