חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה תפוחי אדמה בבצק עלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה זה זכור לי מבית אמא. אמא היתה מכינה אותו מבצק אחר, כי בזמנו brעדיין לא מכרו בצק עלים מוכן. השתדלתי לשמור על הטעם המקורי של המלוי. brגם בספרי בשול ישנים קשה למצוא את המאכל הזה, לכן הכנתי אותו מן הזכרון. br
מאפה תפוחי אדמה בבצק עלים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה זה זכור לי מבית אמא. אמא היתה מכינה אותו מבצק אחר, כי בזמנו brעדיין לא מכרו בצק עלים מוכן. השתדלתי לשמור על הטעם המקורי של המלוי. brגם בספרי בשול ישנים קשה למצוא את המאכל הזה, לכן הכנתי אותו מן הזכרון. br
הוראות הכנה
מרכיבים
800 גרם תפוחי אדמה טריים מזן "דזירה" (לבנים מאורכים וחלקים)
1 בצל קטן (רצוי - סגול)
50 גרם מרגרינה ("מחמאה")
¼ כפית מלח דק
¼ כפית פלפל שחור, טחון טרי
2 ביצים, מופרדות לחלבון וחלמון
מעט סומסום לקישוט באפייה
1 ק"ג בצק עלים מרודד, צרפתי,("מעדנות") מופשר 6 שעות במקרר
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, במים כ-25 דקות מן הרתיחה (לבדוק שהתרככו ע"י נעיצת שיפוד במבוק). לשפוך את המים, להחזיר לסיר ולאדות במצב יבש, כדקה. ולהניח את תפוחי האדמה לקרור כדקה, שתיים. לקלף את הקליפה ולרסק למחית. לחתוך את הבצל לקוביות ולטגן במרגרינה עד הזהבה. להוסיף את הבצל המטוגן עם המרגרינה המומסת לתפוחי האדמה המעוכים. להוסיף את 2 החלבונים וחלמון אחד (חלמון שני ישמש לצפוי לפני האפייה) לתבל במלח ופלפל לערבב היטב ולחלק לארבע מנות. לפרוס את בצק העלים המופשר ולחלקו ל-4 יחידות (לא לרדד). להכין גלילים ממולאים בתערובת תפוחי האדמה. למהול את החלמון הנותר במעט מים ולהבריש את פני הגלילים הממולאים. לפזר מעט סומסום מלמעלה. לסדר בתבנית התנור המשומנת ברווחים של כ-2 ס"מ ולאפות (180°c) כ-30 דקות או עד שמתקבל גוון שחום יפה.
לקרר מעט לפני הגשה.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: מקורי
שתף את המתכון