הוראות הכנה
מרכיבים
למאפינס מתוקים:
2 כוסות קמח תופח
כוס אגוזי מלך
½כוס צימוקים
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
½ כוס סוכר
100 גר' חמאה מומסת
3 ביצים טרופות
½ כוס מים
למאפינס מלוחים:
2 כוסות קמח תופח
כוס אגוזי מלך
100 גר' חמאה מומסת
3 ביצים טרופות
½ כוס מים
כוס גבינת צ'דר או קשקבל מגוררת
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180°c)
למאפינס המתוקים:
1. שמים בקערה את הקמח, מוסיפים את האגוזים, צימוקים, שוקולד והסוכר
2. יוצרים גומה במרכז תערובת הקמח - יוצקים לתוכה את החמאה, הביצים והמים,
מערבבים לתערובת אחידה
3. מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת ומקומחת
4. אופים 20-25 דקות, עד שהמאפינס יזהיבו ויתפחו
5. מגישים חם, בלווית חמאה
למאפינס המלוחים:
1. מכינים אותו הדבר כמו את המתוקים
2. מחליפים את המצרכים בסעיף (1) במתוקים בגבינה
בתאבון
מגיש:
מקור: john phillip carroll
שתף את המתכון