הוראות הכנה
מרכיבים
מצרכים
כוס וחצי (210 גרם) קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1 ביצה
1/4 כוס שמן
1/2 כוס חלב, אפשר אחרי שפג תוקפו, ואפשר חלב בטעם וניל
1 תפוח
1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים
* תבנית מאפינס עם 12 שקעים
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים
(מס' 5).
2. בקערה גדולה מערבבים: קמח, אבקת אפייה, סוכר, מלח, קינמון ואגוזים.
יוצרים גומה באמצע.
3. בקערה שנייה מערבבים: ביצה, שמן וחלב. מגררים את התפוח על פומפייה (לא
חובה לקלף- לשיקולכם) ומוסיפים לתערובת הרטובה. מערבבים.
4. יוצקים את התערובת הרטובה לגומה שבתערובת היבשה. מערבבים לאט, בכף,
רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית.
5. מחלקים את התערובת בין השקעים. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד
שהמאפינס תפוחים ויציבים וקיסם המוחדר למרכזם יוצא נקי
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון