הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 כפיות נס קפה מעורבבים עם 0.5 מים חמים
0.5 כוס סוכר חום
0.5 כוס סוכר לבן
6 כפות גדושות דבש
2.5 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית זנגביל
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 ביצים
1/4 כוס שמן
1/2 לימון:מיץ+קליפה
1/2 תפוז:מיץ+קליפה
אופן ההכנה
*חמם מראש תנור לחום בינוני. שמן 12 שקעים בתבנית המאפינס.
*ערבב את הקפה השחור ב 1/2 כוס מים רותחים.
*הבא לרתיחה: קפה שחור, סוכר חום, סוכר לבן ודבש. קרר.
*ערבב בקערה קמח, אבקתאפיה, סודה, קינמון, זנגביל, ציפורן ואגוז מוסקט טחון.
*בקערה נפרדת טרוף את הביצים, הוסף את השמן, מיץ לימון, מיץ תפוזים, קליפה מגוררת של הלימון והתפוז.
*הוסף אל תערובת הביצים את תערובת הקפה והדבש ואת תערובת החומרים היבשים לסירוגין.
*מלא כל שקע 3/4 מנפחו.
*אפה כ- 25 דקות או עד שקיסם שתחדיר לאמצע המאפינס יצא נקי.
***לעוגת דבש בתבנית 22X30 ס"מ הכפל את כמויות המתכון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון