הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי עץ "סמית"
4 כפות סוכר חום
3 ביצים טרופות
1 כוס סוכר חום
1 כף תמצית וניל
½1 כוס קמח מלא מנופה
½ כפית אבקת אפיה
1/3 כוס מיץ תפוחים
קורט קינמון
1/3 כוס שמן
¼ כוס אגוזי פקאן גרוסים גס
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
מקלפים את התפוחים וחותכים את צדי התפוח ל 4 כיפות, ואת שאר התפוח לקוביות קטנות
ומשרים בכף מיץ לימון (למניעת השחרה).
משמנים היטב תבנית "מאפינס".
זורים סוכר חום בתחתית התבנית כ ½ כפית בכל תא.
מניחים את כיפות התפוח בתחתית התא כאשר החלק העגול של הכיפה כלפי מעלה .
מערבבים היטב את שאר החומרים לתערובת אחידה. מוסיפים את קוביות התפוח ומערבבים היטב
יוצקים לתאי התבנית עד שני שליש הגובה .
מחממים תנור ל 180°c כ 8 דקות מכניסים את התבנית ואופים למשך 20 דקות.
מוצאים מהתנור .מצננים מעט , הופכים את התבנית ומוצאים "מאפינס" שלמים .
מניחים בצלחת ומגישים בלווי גלידת וניל או כף קצפת !
בתיאבון!
מגיש:
מקור: בל מגזין
שתף את המתכון