הוראות הכנה
מרכיבים
למרציפן:
החומרים הדרושים
200 גרם שקדים מולבנים טחונים דק מאוד
200 גרם אבקת סוכר
2 חלבון ביצה
1/4 כפית מלח
ליתרת המגש:
100 ג"ר אגוזי מלך
50 ג"ר שקדים
15 י"ח תמר ללא חרצנים
15 משמשים יבשים
15 תאנים יבשות
מעט דומדמניות לקישוט
אופן ההכנה
להכנת המרציפן:
מכניסים הכל למעבד מזון ומפעילים עד לקבלת עיסה אחידה
ניתן להוסיף מעט מי זוהר, מי ורדים או ליקר איכותי
מוציאים על לוח עבודה מפזרים מעט אבקת סוכר ולשים עד קבלת מירקם רצוי
לא להוסיף הרבה סוכר זה יגרום להזעה שמנונית של המרציפן
להכנת האגוזים והשקדים:
שיטה א' - לקלות מעט על מחבת מצופה טפלון
שיטה ב' - בכלי פלסטיק לטפטף עם האצבעות מעט מאוד מים להכניס למיקרו
ל 3 דקות בטמפ' מקסימום
להרכבת המגש
1. ממלאים חצי מהתמרים והמישמשים במרציפאן
2. מחצית שניה + התאנים ממלאים באגוזים
3. את היתרה מפזרים ממעל + דומדמניות ומעט עלי נענע
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון