הוראות הכנה
מרכיבים
4 מדליוני דג נזיר במשקל 150 גרם האחד
1 שן שום
קליפה מגוררת מחצי לימון
מיץ מלימון אחד
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות שמן זית
2 כפות צלפים
פרוסות לימון לקישוט
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
מועכים את השום בעזרת מכתש ועלי יחד עם קליפת הלימון, מיץ הלימון ומעט מלח ופלפל גרוס טרי. מערבבים את התערובת עם היין הלבן. מטגנים את הדג בשמן במחבת על אש בינונית עד להשחמה קלה משני הצדדים. יוצקים את רוטב היין והלימון למחבת ומאירים להתבשל ביחד מספר דקות על אש נמוכה. מוסיפים את הצלפים למחבת לדקה האחרונה של הבישול.
מגישים על צלחות הגשה מחוממות עם פרוסות לימון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון