הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם כבדי עוף מחולקים לאונות
6 פרוסות חלה
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
לצ'אטני:
1 ק"ג תותים נקיים שלמים
1/2 כוס סוכר
3 שיני שום קצוצות
1/4 כוס חומץ איכותי
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1/4 כפית תמצית וניל איכותית
1 פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות
100 גרם שקדים פרוסים קלויים קלות
אופן ההכנה
צולים את הכבדים על האש מטעמי כשרות.
+ מכינים את המדליונים: ממליחים ומפלפלים את הכבדים.
+ מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הכבדים כ-2 דקות מכל צד.
מכינים את הצ'אטני:
+ מבשלים תותים עם סוכר, שום, חומץ, ג'ינג'ר, תמצית וניל ופלפל חריף בסיר במשך רבע שעה על להבה נמוכה, לקבלת מרקם של מרקחת.
+ מסירים מהאש, מוסיפים שקדים ומערבבים קלות.
מברישים חלה בשמן זית וקולים בתנור, בטוסטר או במחבת.
מניחים במרכז הצלחת פרוסת חלה קלויה, עליה כף צ'אטני ועליו כבדים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון