הוראות הכנה
מרכיבים
1 י"ח מוח בקר
2 פלפלים אדומים יבשים חריפים
2 לימונים כבושים קטנים- חתוכים
כוסברה טריה בנדיבות (חצי צרור)
חצי ראש שום קלוף וקצוץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כפית גדושה פפריקה אדומה טחונה מעורבבת עם חצי כוס שמן רגיל
חצי כוס מים
אופן ההכנה
להרתיח את המוח ולבשל עוד 10 דקות לאחר הרתיחה. לזרוק את המים!
בעודו חם- לנקות אותו מכל שאריות לא רצויות- ורידים.. מה שיש שם בתוך החריצים
לפרוס אותו לחתיכות יפות להגשה.
בסיר בישול לשים את הכוסברה, שום, פלפלים חריפים,פלפל שחור,מלח, לימון כבוש ולסדר את חתיכות המוח הפרוסות מעל. להוסיף חצי כוס מים ולהרתיח, לאחר הרתיחה לשפוך את השמן עם הפפריקה על כל הפרוסות ולהמשיך לבשל כ-20 דקות עד חצי שעה. בדקות האחרונות להרים את המכסה שהמים יתאדו והשמן יעשה את עבודת "המראה הדיבשי.."
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון