הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג מוח עגל
1 עלה דפנה
4 כפות קמח
2 ביצים טרופות
4 כפות פירורי לחם
שמן לטיגון
מלח
אופן ההכנה
מניחים את מוח העגל במים קרים למשך כארבע שעות. לאחר מכן מנקים מהקרום ומכלי דם מיותרים. מניחים את המוח בסיר עם מים קרים ומוסיפים מעט מלח ואת עלה הדפנה ומרתיחים. לאחר הרתיחה מבשלים כחמש דקות. מוציאים מהסיר את המוח ושוטפים במים קרים. מניחים את המוח בכלי ומעליו מניחים צלחת כדי שילחץ מעט (לא הרבה כי הוא רך מאד) כך למשך שעה. חותכים את המוח לפרוסות עבות. מצפים את הפרוסות בקמח, לאחר מכן בביצה הטרופה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מטגנים במחבת עם שמן עד להשחמה קלה.
מגישים חם עם רוטב עגבניות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון