הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג מולים מנוקים
1 בצל קלוף שנעוץ בו עלה דפנה
2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
4 עגבניות מוצקות קלופות וחתוכות לקוביות
200 גרם זיתים שחורים מגולענים קצוצים גס
3 פילטים של אנשובי קצוצים
1 כוס יין לבן
מלח
אופן ההכנה
יוצקים ליטר מים, כפית מלח ואת הבצל עם עלה הדפנה לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המולים, מכסים את הסיר ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה. מוציאים את המולים מהסיר בעזרת כף מחוררת וזורקים את המולים שלא נפתחו. מוציאים את המולים מתוך הצדפות ומניחים במקום חמים. מטגנים את בצלצלי השאלוט עם השום בשמן זית עד שהבצלצלים הופכים שקופים. מוסיפים את העגבניות, הזיתים והאנשובי. יוצקים את היין ומביאים לרתיחה מצמצמים את הנוזלים לכדי שלושת רבעי הכמות. מחזירים את המולים פנימה ומבשלים מעט אך לא מביאים לרתיחה.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון