חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"מוסלמים ונוצרים" – אורז עם שעועית שחורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאכל קובני ידוע. שווה את ההשקעה.
"מוסלמים ונוצרים" – אורז עם שעועית שחורה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מאכל קובני ידוע. שווה את ההשקעה.
הוראות הכנה
מרכיבים
180 גרם שעועית שחורה יבשה
2 ליטר מים
¼2 כפיות מלח
1 גבעול טימין קצוץ
½ פלפל ירוק קצוץ דק
3 כפות שמן צמחי
חתיכה קטנה של נקניק מעושן שמן
2 שיני שום קצוצות דק
¼ פלפל צ'ילי נקי מגרעינים וקצוץ דק
2 בצלים קצוצים דק
3 כוסות אורז
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מניחים את השעועית במסננת ומניחים תחת מים קרים זורמים עד שהם יוצאים מהמסננת נקיים. בסיר ברזל גדול מניחים את השעועית ומחצית מכמות המים יחד עם כפית מלח, טימין ומחצית מכמות הפלפל הירוק. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשלוש שעות. מסננים את השעועית לאחר הבישול (ושומרים את המים). כותשים כף אחת של שעועית שחורה מבושלת בעזרת עלי ומכתש לממרח אחיד. מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה. מטגנים את הנקניק עד שכל השומן יוצא ממנו החוצה והוא מתייבש קליל. מוציאים את הנקניק ומניחים בצד על נייר סופג. מוסיפים למחבת את השום, שארית הפלפל הירוק, הבצל והצ'ילי. מטגנים כחמש דקות תוך בחישה מתמדת. מוסיפים את ממרח השעועית ומחזירים את הנקניק. מנמיכים את האש ומבשלים כך, ללא כיסוי, כעשר דקות. מעבירים את הכל לסיר הברזל עם מי הבישול של השעועית השחורה. מוסיפים את האורז, שארית המלח והפלפל השחור. מרתיחים תוך בחישה מתמדת. מביאים לרתיחה, מוסיפים את השעועית השחורה, מערבבים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד שהאורז מוכן.
מגישים מיד.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון