הוראות הכנה
מרכיבים
180 גרם שעועית שחורה יבשה
2 ליטר מים
¼2 כפיות מלח
1 גבעול טימין קצוץ
½ פלפל ירוק קצוץ דק
3 כפות שמן צמחי
חתיכה קטנה של נקניק מעושן שמן
2 שיני שום קצוצות דק
¼ פלפל צ'ילי נקי מגרעינים וקצוץ דק
2 בצלים קצוצים דק
3 כוסות אורז
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מניחים את השעועית במסננת ומניחים תחת מים קרים זורמים עד שהם יוצאים מהמסננת נקיים. בסיר ברזל גדול מניחים את השעועית ומחצית מכמות המים יחד עם כפית מלח, טימין ומחצית מכמות הפלפל הירוק. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשלוש שעות. מסננים את השעועית לאחר הבישול (ושומרים את המים). כותשים כף אחת של שעועית שחורה מבושלת בעזרת עלי ומכתש לממרח אחיד. מחממים את השמן במחבת גדולה ועמוקה. מטגנים את הנקניק עד שכל השומן יוצא ממנו החוצה והוא מתייבש קליל. מוציאים את הנקניק ומניחים בצד על נייר סופג. מוסיפים למחבת את השום, שארית הפלפל הירוק, הבצל והצ'ילי. מטגנים כחמש דקות תוך בחישה מתמדת. מוסיפים את ממרח השעועית ומחזירים את הנקניק. מנמיכים את האש ומבשלים כך, ללא כיסוי, כעשר דקות. מעבירים את הכל לסיר הברזל עם מי הבישול של השעועית השחורה. מוסיפים את האורז, שארית המלח והפלפל השחור. מרתיחים תוך בחישה מתמדת. מביאים לרתיחה, מוסיפים את השעועית השחורה, מערבבים, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד שהאורז מוכן.
מגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון