הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל ארוך וגדול פרוס לפרוסות דקות
2 תפוא"ד בינוניים מבושלים בקליפתם
1 גבעול ושורש של פרסה או בשמו)לוף כרישה(פרוס דק
לטבעות )ניתן להחליף בבצל לבן גדול או 2 צרורות
בצל ירוק(
2 פלפלים אדומים בינוניים חתוכים לטבעות
6 שיני שום מעוכים או קצוצים גס
1 פלפל חריף אדום קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח גס
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת צילי )לא חובה (
1 כף שמו זית
10 עלי בזיל
10 עלי רוזמרין
4 ביצים
שמן לטיגון
אופציה: 500 ג"ר בשר בקר טחון ומטוגן
אופן ההכנה
אופן הכנה
חותכים מחלקו הצר של החציל 8 פרוסות דקות עם קליפתו
מקלפים את יתרת החציל וחותכים פרוסות דקות לאורכו
ממליחים במלח גס לחצי שעה מנגבים ומטגנים עד הזהבה
/השחמה. )מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד(
חותכים את תפוא"ד המבושלים על קליפתם לטבעות דקות ומטגנים עד
הזהבה/השחמה)מוציאים לנייר סופג(
מטגנים את טבעות הכרישה/הבצל עד לאידוי )שקופים(מוסיפים את יתרת
הירקותהפלפל השום ומטגנים כ 3 דקות
על אש בינונית מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון/בישול עוד כ4
דקות.
בכלי עגול חסין אש או מחבת עם ידיות מתכת בגודל 18X18 מסדרים
חציליםארוכים לכיסוי התחתית מעליהם
את הכרישה/בצל והפלפלים בשכבה אחידה דקה מעליהם מסדרים את תפו"אד
באופןאחיד מעליהם עוד שיכבת כרישה ופלפל מעליהם מסדרים לעיטור את
8 פרוסות החציל עם הקליפה מקציפים את 4 הביצים עם מעט מים או חלב
ושופכיםבאופן אחיד על הכל. מחממים תנור ל 150 מעלות ומכניסים ל כ
-10 דקות בודקים שהביצים יתקשו
מוציאים ומפזרים פרוסות מוצרלה ומשחימים מעט בגריל
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון