חיפוש


מוסקה מדהימה מסיציליה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוסקה סיציליאנית חבל על הזמן של כולם יפה צבעוני טעים ומרשים brאני אישית אוהב להגיש את המנה לחברי כבראנץ של שבת brמדהימה ביופיה ניראה מסובך אבל למעשה קל מאוד br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חציל ארוך וגדול פרוס לפרוסות דקות
2 תפוא"ד בינוניים מבושלים בקליפתם
1 גבעול ושורש של פרסה או בשמו)לוף כרישה(פרוס דק
לטבעות )ניתן להחליף בבצל לבן גדול או 2 צרורות
בצל ירוק(
2 פלפלים אדומים בינוניים חתוכים לטבעות
6 שיני שום מעוכים או קצוצים גס
1 פלפל חריף אדום קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח גס
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת צילי )לא חובה (
1 כף שמו זית
10 עלי בזיל
10 עלי רוזמרין
4 ביצים
שמן לטיגון
אופציה: 500 ג"ר בשר בקר טחון ומטוגן
אופן ההכנה
אופן הכנה
חותכים מחלקו הצר של החציל 8 פרוסות דקות עם קליפתו
מקלפים את יתרת החציל וחותכים פרוסות דקות לאורכו
ממליחים במלח גס לחצי שעה מנגבים ומטגנים עד הזהבה
/השחמה. )מוציאים לנייר סופג ומניחים בצד(
חותכים את תפוא"ד המבושלים על קליפתם לטבעות דקות ומטגנים עד
הזהבה/השחמה)מוציאים לנייר סופג(
מטגנים את טבעות הכרישה/הבצל עד לאידוי )שקופים(מוסיפים את יתרת
הירקותהפלפל השום ומטגנים כ 3 דקות
על אש בינונית מוסיפים את התבלינים וממשיכים בטיגון/בישול עוד כ4
דקות.
בכלי עגול חסין אש או מחבת עם ידיות מתכת בגודל 18X18 מסדרים
חציליםארוכים לכיסוי התחתית מעליהם
את הכרישה/בצל והפלפלים בשכבה אחידה דקה מעליהם מסדרים את תפו"אד
באופןאחיד מעליהם עוד שיכבת כרישה ופלפל מעליהם מסדרים לעיטור את
8 פרוסות החציל עם הקליפה מקציפים את 4 הביצים עם מעט מים או חלב
ושופכיםבאופן אחיד על הכל. מחממים תנור ל 150 מעלות ומכניסים ל כ
-10 דקות בודקים שהביצים יתקשו
מוציאים ומפזרים פרוסות מוצרלה ומשחימים מעט בגריל
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון