חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מוס שוקולד קלאסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוס שוקולד קלאסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים מופרדות
כף ברנדי,קוניאק או ליקר תפוזים
40 גרם חמאה ללא מלח
2/3 כוס קצפת
40 גרם סוכר לציפוי
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
1. מניחים את השוקולד בקערה עמידת חום. מניחים מעל סיר עם מים על סף רתיחה ובוחשים עד שהשוקולד נמס וחלק. מסירים מהאש. מקררים מעט.
2. בעזרת מקצף חשמלי, מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת סמיכה וקלה. מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, מקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את השוקולד מקציפים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים בעדינות 1/3 מכמות הקצפת.
3. מניחים את חלבוני הביצה בקערת ערבוב קטנה יבשה. טורפים עד שפני השטח מתקשים. בעזרת כף מתכת, מוסיפים בזהירות את חלבוני הביצה, שארית הקצפת והליקר לתוך תערובת השוקולד. מוזגים את התערובת לכוסות הגשה. מאחסנים במקרר למשך שעתיים או עד שמוכן. מגישים עם קצפת.
מגיש: mellow
מקור:
שתף את המתכון