הוראות הכנה
מרכיבים
4 ביצים מופרדות
כף ברנדי,קוניאק או ליקר תפוזים
40 גרם חמאה ללא מלח
2/3 כוס קצפת
40 גרם סוכר לציפוי
200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
1. מניחים את השוקולד בקערה עמידת חום. מניחים מעל סיר עם מים על סף רתיחה ובוחשים עד שהשוקולד נמס וחלק. מסירים מהאש. מקררים מעט.
2. בעזרת מקצף חשמלי, מקציפים חמאה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת תערובת סמיכה וקלה. מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, מקציפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים את השוקולד מקציפים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים בעדינות 1/3 מכמות הקצפת.
3. מניחים את חלבוני הביצה בקערת ערבוב קטנה יבשה. טורפים עד שפני השטח מתקשים. בעזרת כף מתכת, מוסיפים בזהירות את חלבוני הביצה, שארית הקצפת והליקר לתוך תערובת השוקולד. מוזגים את התערובת לכוסות הגשה. מאחסנים במקרר למשך שעתיים או עד שמוכן. מגישים עם קצפת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון