חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מח עגל בניחוח אניס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לא כולם אוהבים חלקי פנים אבל מי שאוהב לא מוותר
מח עגל בניחוח אניס
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

לא כולם אוהבים חלקי פנים אבל מי שאוהב לא מוותר
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם מוח עגל טרי מקולף ונקי משומן וגידים , חתוך לטבעות
מעט קמח או קמח מצה
3 כפות שמן זית כתית מעולה
מיץ מלימון טרי
כמה חוטי זעפרן
¼ כוס יין לבן יבש
2 כפות פרנו או ארק
מלח
פלפל
2 שורשי שומר "ביש בש"
צרור כוסברה או פטרוזיליה
2 שיני שום פרוסות דק
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת טפלון את שמן הזית ומנמיכים את האש. מוסיפים את השום ומזהיבים
אותו.
2. מקמחים את מוח העגל ומטגנים עד להזהבה.
3. מוסיפים את טבעות השומר החלוטות(ראה למטה הכנת השומר), היין הלבן הארק
והכוסברה.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. במידה וחסרים נוזלים מוסיפים עוד יין לבן.
4. מוסיפים את חוטי הזעפרן ומבשלים עד לקבלת צבע וטעם רצוי. מוסיפים מעט מלח ופלפל לפי
הטעם.
5. בסוף מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד כשתי דקות.
6. הגשה: מעבירים את המוח לצלחת הגשה ויוצקים מעל את הרוטב הנותר. מקשטים
בכוסברה טרייה.
חליטת השומר: בסיר עם מים רותחים מניחים את ראשי השומר עם כפית מלח ל 3 דקות
מעבירים למי קרח או מים קרים פורסים לטבעות דקות
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: שלי
שתף את המתכון