הוראות הכנה
מרכיבים
1 חב' קטנה קמח תופח
5 חלמונים
½ כוס שמן
קורט מלח
2 כפות קוניאק
שמן לטיגון
לקישוט:
100 גרם אבקת סוכר לקישוט
5 חב' סוכר וניל לקישוט
נייר סופג
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים בקערה ולשים, עד לקבלת בצק גמיש וחלק. מניחים מכוסה להתפחה קלה למשך כחצי שעה
2. על גבי משטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מקמחים אותם קלות ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 5 מ"מ
3. לוקחים סכין חדה וחותכים לרצועות ברוחב 4 ס"מ
4. מחממים את השמן לחום גבוה, לוקחים כל רצועה ומגלגלים אותה כמו בורג בצורה של ביסלי ומכניסים 2-3 יח' בכל פעם לשמן העמוק, עד להזהבה, למשך כחצי דקה - דקה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על גבי צלחת מרופדת בנייר סופג
5. שופכים למסננת את אבקת הסוכר וסוכר הווניל ובוזקים מלמעלה
6. בתאבון
מגיש:
מקור: אמי זצל
שתף את המתכון