חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מטוגן, פריך ומתוק ("חרוסט")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"חרוסט" – משמעו פריך בפולנית
מטוגן, פריך ומתוק ("חרוסט")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

"חרוסט" – משמעו פריך בפולנית
הוראות הכנה
מרכיבים
1 חב' קטנה קמח תופח
5 חלמונים
½ כוס שמן
קורט מלח
2 כפות קוניאק
שמן לטיגון
לקישוט:
100 גרם אבקת סוכר לקישוט
5 חב' סוכר וניל לקישוט
נייר סופג
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים בקערה ולשים, עד לקבלת בצק גמיש וחלק. מניחים מכוסה להתפחה קלה למשך כחצי שעה
2. על גבי משטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק לארבעה חלקים, מקמחים אותם קלות ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 5 מ"מ
3. לוקחים סכין חדה וחותכים לרצועות ברוחב 4 ס"מ
4. מחממים את השמן לחום גבוה, לוקחים כל רצועה ומגלגלים אותה כמו בורג בצורה של ביסלי ומכניסים 2-3 יח' בכל פעם לשמן העמוק, עד להזהבה, למשך כחצי דקה - דקה, מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על גבי צלחת מרופדת בנייר סופג
5. שופכים למסננת את אבקת הסוכר וסוכר הווניל ובוזקים מלמעלה
6. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: אמי זצל
שתף את המתכון