הוראות הכנה
מרכיבים
חבילה שמנת מתוקה
6 ביצים
6 כפות סוכר
2 כפות קוניאק
6-7 כפות סוכר
1/2 כוס שקדים
אופן ההכנה
למרוח במרגרינה תבנית ארוכה (אפשר חד פעמית) ולהכניס לפריזר
1. להקציף את השמנת
2. לערבב 6 ביצים שלמות + 6 כפות סוכר + 2 כפות הקוניאק עם הקצפת
3. לחמם את 6-7 כפות הסוכר במחבת עד שהופך לקרמל (להיזהר לא לחם יותר מדי כי אז הסוכר נשרף) להכניס את השקדים לקרמל ולשפוך הכול על שייש משומן.
4. לאחר שהשהשקדים והקרמל מתקררים להכניס לניילון ולשבור עם פטיש שניצל.
5. לשים את שברי השקדים בקרקעית התבנית מהפריזר ועליהם לשפוך את הקצפת. להחזיר לפריזר.
להגשה: להכין פלטת הגשה יפה, להפוך לתוכה את התבנית. אם המיקפא לא יוצא בקלות ניתן להרטיב מגבת במים חמים ו"ללטף" עם המגבת את החלק החיצוני של התבנית עד שהמקפא משתחרר.
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון