הוראות הכנה
מרכיבים
מלפפון כבוש סגנון "אחלה"
החומרים
12-15 מלפפונים טריים קצוצי ראש
1 צרור שמיר
5 שיני שום
3 פלפלים אדומים חריפים חרוצים
4 גבעולי סלרי עלים
2 כפות מלח גס
1 כף שמן
אופן ההכנה
במיכל שקוף בגודל 4.5 ליטר
שניתן לאטום.
מרפדים בתחתיתו 1/2 מצרור השמיר 3 שיני שום מעוכות
2 פלפלים חריפים וכף מלח גס מסדרים את המלפפונים לחוצים זה לזה עד מחצית מוסיפים את יתרת החומרים ומעליהם עוד מלפפונים עד כס"מ מפתח המיכל מוסיפים מים רותחים מוסיפים כף שמן אוטמים ומניחים על עדן חלון או במקום שיש בו שמש לשבוע.
פותחים ומעבירים למקרר
הערות:
ניתן להוסיף כף חומץ הדרים
ניתן להוסיף כפית מלח לימון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון