חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממרח ויניגרט בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממרח ויניגרט בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
ממרח ויניגרט בטטה
2 בטטות בינוניות
1 כוס מים
1 כף חמאה או מחמאה
1 שן שום
1 כפית סוכר
2 כפות חומץ אורז או יין
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור, טחון טרי.
אופן ההכנה
1מניחים את הבטטה מקולפות ופרוסות בתוך תבנית, מוסיפים מים וכף חמאה ומכסים היטב בנייר כסף. אופים ב-200 מעלות כ-40 דקות, עד שהבטטה רכה לגמרי. מוציאים ומצננים. אפשר לאפות את הבטטה גם במיקרוגל. במקרה זה יש לכסות את התבנית בניילון נצמד ולאפות 8 דקות.
2 טוחנים את הבטטה במעבד מזון עד שמתקבלת מחית.
3 טוחנים בבלנדר את שאר החומרים יחד עם 3-2 כפות ממחית הבטטה את מה שנשאר מהבטטה אפשר להקפיא ולשמור לפעם הבאה. טועמים ומתקנים את התיבול. שימושים אפשריים: תוספת לירקות ירוקים למיניהם, למשל תרד או מנגולד מאודה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון