חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מעמול עם בצק סולת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעמול מסולת מעדן אמיתי
מעמול עם בצק סולת
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעמול מסולת מעדן אמיתי
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
קילו קמח
חצי קילו סולת
2 חבילות מרגרינה רכה
2 כוסות שמן
כוס וחצי מים
שקית אבקת אפיה
כפית מי ורדים (מזאהר)
למילוי:
קילו תמרים מזן רך מגולענים וטחונים במטחנת בשר (על הדיסק עם החורים הגדולים)
5 כפות שמן
אופן ההכנה
מנפים יחד קמח ואבקת אפיה.
מערבבים בקערה גדולה את כל החחומרים מלבד קמח וסולת.
מוסיפים 2 כוסות קמח וכוס סולת ולשים עד שנטמע בתערובת. חוזרים על כך עם כל הקמח והסולת ולשים לבצק אחיד. הבצק רך מאד ושומני.
לוקחים כדור בצק קטן עם ידיים משומנות ויוצרים גומה עם האצבע. מרחיבים עם האצבע את הגומה עד שנוצרת קערית בצק עם שוליים דקים ככל האפשר. יוצרים כדור מילוי בידיים משומנות וממלאים את הגומה. סוגרים את קצוות הבצק מעל המילוי ליצירת צורה של טיפה. צובטים עם מצבט מיוחד למעמול .
אופים ב- 180 מעלות כ-10-15 דקות . המעמול צריך להשאר בהיר אחרת הוא מתפורר.
מצננים לחלוטין ובוזקים אבקת סוכר.
הערה: החריצה חשובה כי אבקת הסוכר נאחזת בחריצים אך אם אין צבטן ניתן בהחלט לקנות פינצטה עם קצוות רחבים ולעבוד קצת יותר קשה ...
שווה את העבודה, אבל נורא שמן,...
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: https://sf.tapuz.co.il/article-744-2-1772-40969/ Rene2
שתף את המתכון