הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים:
500 גר' בשר טחון
6 ביצים
3 בצלים
4 תפוחי אדמה
צרור פטרוזיליה
1 גזר
1/3 כוס פרורי לחם
½ כוס קמח
3 כפיות רסק עגבניות
½ כפית סוכר
1/2 כף בהרט (לא הכרחי)(קמצוץ קינמון,קמצוץ פלפל אנגלי,קמצוץ אגוז מוסקט)
שמן זית
מלח, פלפל ופפריקה חריפה
אופן ההכנה
הוראות הכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה, פורסים 3 תפו''א לפרוסות עבות מאוד וחורצים את הפרוסות. משרים כ 10 דקות במי מלח ושוטפים.
2. קוצצים 2 בצלים ואת הפטרוזיליה בבלנדר ומערבבים עם הבשר הטחון עם הבהרט. מוסיפים את פרורי הלחם, 3 ביצים ו 2 כפות מים ומערבבים.
3. ממלאים את פרוסות תפו''א בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים.
4. טובלים את תפו''א בבלילה של 3 ביצים טרופות, כפית רסק עגבניות, מלח ופלפל, ומטגנים.
5. קוצצים את הבצל, תפו''א הנותר והגזר, ומטגנים בסיר נפרד עם 2 כפיות של רסק עגבניות, הסוכר וקורט פפריקה חריפה.
6. מעבירים את המפרומים המטוגנים לסיר, יוצקים מעל 2 כוסות מים ומאדים עד להתרככות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון