חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מקושקשת לפסח ("מצה בריי")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מקושקשת לפסח, מסורתית מאוד בשני סגנונות. brכהרגלי בקודש, אין כמויות היות שניתן להכין את העיסה דלילה יותר או סמיכה יותר, תלוי בטעם.
מקושקשת לפסח ("מצה בריי")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מקושקשת לפסח, מסורתית מאוד בשני סגנונות. brכהרגלי בקודש, אין כמויות היות שניתן להכין את העיסה דלילה יותר או סמיכה יותר, תלוי בטעם.
הוראות הכנה
מרכיבים
מצות שבורות לחתיכות
שמנת מתוקה
חלב
ביצים
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט
שמן לטיגון
*ניתן להוסיף עשבי תבלין כגון: טימין, פטרוזיליה, בזיליקום,אורגנו.
***********
למצה בריי מתוקה:
סוכר/אבקת סוכר
מעט וניל
קינמון טחון
אופן ההכנה
שוברים את המצות לחתיכות קטנות אך אין לפורר אותן לגמרי, מוסיפים עליהן שמנת מתוקה עד לחצי מגובה המצות ומעליהן חלב עד למס' ס"מ מעל גובה המצות.
מוסיפים כמות ביצים שבורות עד לסמיכות המסה הרצוייה ומשהים מס' דקות כדי שהמצות תתרככנה.
מוסיפים את התבלינים.
את המשך ההכנה מבצעים בטיגון-ערבוב כמו בביצה מקושקשת.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת פוטיפר
שתף את המתכון