הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג סוכר.
חצי ק"ג שקדים שלמים.
כפית מיץ לימון.
כוס וחצי מים.
אופן ההכנה
מכניסים לסיר 1.5 כוסות מים ו- 500 גר' סוכר.
להביא לרתיחה תוך כדי בחישה - כ- 10 דק' על אש גבוהה.
חשוב לערבב כל הזמן.
בודקים שהסירופ מוכן: לתוך כוס עם מים קרים מטפטפים פנימה מהסירופ החם,
אם נוצרת סוכריה יודעים שהסירופ מוכן.
מורידים מהאש ומוסיפים כפית מיץ לימון טרי, ובוחשים.
הכנת השקדים:
חולטים את השקדים השלמים במים רותחים (לא על האש).
משאירים במים הרותחים עד אשר ניתן להכניס את היד למים.
קולפים את השקדים וטוחנים במגררת של מעבד מזון.
הכנת המרצפן:
לאחר שהסירופ מתקרר מעט מוסיפים את השקדים הטחונים ולשים לבצק.
כעבור שעה ניתן לעבוד עם הבצק.
לעשיית צורות, גוללים כדורים קטנים מהבצק ולוחצים באמצעות תבנית בכל צורה רצוייה.
לפני כן ניתן לשים ניילון נצמד בתוך התבנית ורק לאחר מכן ללחוץ על הכדור לקבלת צורה,
ואז למשוך את הניילון מחוץ לתבנית - כך המרצפן יוצא מהתבנית בקלות.
את הבצק ניתן לעטוף בנילון ולהכניס למקרר - ולהכין את המרצפן בצורות בשלב מאוחר יותר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון