הוראות הכנה
מרכיבים
6 בצלים גדולים פרוסים דק
1/4 כוס שמן
1 כף שום, קצוץ דק
1 כף טימין טרי
1/2 ק"ג סוכר חום (כהה)
500 סמ"ק חומץ בלסמי
1 בקבוק יין אדום יבש
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
אופן ההכנה
בסיר בינוני מאדים את הבצל בשמן, עד שהוא נעשה שקוף ומתוק, כ- 10 דקות. מוסיפים שום וטימין, ומבשלים יחד במשך דקה.
מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד שמבעבע ורותח ורק מתחיל להיווצר קרמל. יוצקים חומץ ויין, ומצמצמים עד לקבלת המרקם הרצוי: ריבה דלילה לרוטב, וסמיכה למילוי או מריחה.
בסוף הבישול מתבלים במעט מלח ופלפל ומניחים להתקרר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון