הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר' אסאדו, פרוסה עבה של אוסובוקו, 200 גר' עצמות חוליה, או מגשית נתחים למרק וחמין
1 בצל גדול קלוף וקצוץ דק
2 כפות שמן צמחי
2.5 כוסות עדשים ירוקים שטופים ומסוננים
2 גזר בינוני קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום כתוש
2.5 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
כפית וקצת של כמון
חופן כוסברה קצוצה דק
2 לימונים פרסי יבש
4.5 ליטר מים
אופן ההכנה
1. חותכים את הבשר לקוביות 2X2 ס"מ. מניחים את הבשר בסיר ומכסים באמצעות כ- 3 ליטר מים קרים וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף ומבשלים על להבה נמוכה/בינונית שעה וחצי ללא מכסה.
2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והשום להזהבה קלה, מוסיפים את הקולרבי והגזר ומטגנים עוד כ 5 דקות .
3. מוסיפים את הירקות לסיר המרק יחד עם העדשים, עוד כ- ליטר וחצי מים ושאר התבלינים למרק.
4. מבשלים כשעה וחצי נוספות על להבה נמוכה ללא מכסה, משלימים טעמים ולסיום מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
-ניתן להמיר לימון פרסי ב- 3 כפות מיץ לימון.
מגיש:
מקור: מתכון של השף אבי שטייניץ
שתף את המתכון