הוראות הכנה
מרכיבים
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
1 כפית כמון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/4 כפית פלפל שאטה גרוס
750 גרם גזר חתוך גס
1 תפוח אדמה בינוני חתוך גס
1.5 ליטר ציר ירקות
1 כף דבש
2 כפות מיץ לימון או תפוז סחוט טרי
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
לחמם את שמן הזית בסיר, להוסיף את הבצל, השום, הג'ינג'ר, הכמון, הכוסברה, השאטה, הגזר ותפוחי האדמה לבשל על אש בינונית נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים מעט (10 דקות)
להגביר את האש לבינונית להוסיף את ציר הירקות ולהביא לרתיחה, להנמיך שוב את האש ולכסות חלקית את הסיר ולבשל עד שתפוח האדמה נימוח. (כ - 30 דקות).
להוריד מהאש ולטחון באמצעות בלנדר יד או מעבד מזון.
להוסיף את הדבש ומיץ הלימון , לדלל במים לפי הצורך , לתקן תיבול עם מלח ופלפל ולהגיש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון