הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 קילו דגי ים פרוסים
3 עגבניות מגורדות
1/2 כוס שמן זית
עלי דפנה
1 פרסה חתוכה לפרוסות
1 שומר חתוך לפרוסות
בצל חתוך לפרוסות
גזר חתוך לפרוסות
1 סלרי חתוך לפרוסות
מלח
פלפל
פטרוזיליה קצוצה
מיונז מטובל בשום
8 כוסות מים רותחים
2 כפות יין לבן
2 ביצים טרופות עם מעט יין
אופן ההכנה
מטגנים מחצית מכמות הירקות בסיר עם מעט בשמן זית.
מוסיפים מים, עגבניות,עלי דפנה, יין ומתבלים במעט מלח ופלפל. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הדגים ומרתיחים כ-15-12 דקות.
בינתיים, מקפיצים בשמן זית את שארית הירקות.
מוציאים את הדגים,מוסיפים את הביצים וטוחנים היטב את המרק עד לקבלת
מרקם קטיפתי.
בקערית מניחים את הדג,מעל יוצקים את המרק ומקשטים בירקות המוקפצים.
מגישים בליווי לחם קלוי מרוח במיונז המתובל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון