חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק זיתים עם חומוס ועלי תרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משה שגב מכין לנו מרק זיתים עם חומוס ועלי תרד. לאכול ולא להפסיק
מרק זיתים עם חומוס ועלי תרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

משה שגב מכין לנו מרק זיתים עם חומוס ועלי תרד. לאכול ולא להפסיק
הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג גרעיני חומוס מושרים מראש ומבושלים לפחות 3 שעות
2 חופנים מלאים בזיתים שחורים
2 תפוחי-אדמה בגודל בינוני
2 גזרים גדולים
4 בצלים
3 "מקלות סלרי"
2 פלפלים אדומים(גמבות)
צרור קטן של עלי פטרוזיליה
צרור קטן של עלי כוסברה
3 חופנים מלאים בעלי תרד טריים ושטופים היטב
7 כפות גדושות ברסק עגבניות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף כמון
1 כפית כורכום
8 כפות שמן זית
7 שיני שום
מלח פלפל – לפי טעם אישי [בסוף הבישול]
לאוהבי החריף, מומלץ להוסיף צ'ילי טרי.
אופן ההכנה
את הירקות חותכים לקוביות גסות, ואז לאדות בסיר עם שמן זית.
לאחר מכן מוסיפים את הזיתים ואת החומוס, מערבבים היטב ומוסיפים את רסק העגבניות.
מבשלים את כל הרכיבים כ-10 דקות בזהירות רבה על-מנת שלא ידבקו לסיר.
לאחר מכן מוסיפים מים פושרים/חמים .[כמות המים היא בערך עד גובה הידיות של הסיר ]
מבשלים בתחילה על טמפרטורה / אש גבוהה ולאחר מנמיכים.
זמן הבישול מרגע הרתיחה הוא כ-3 שעות.
כאשר המרק מוכן מוסיפים את התרד ואת כל צמחי התבלין הנותרים, וכמובן משלימים טעם עם מלח ופלפל.
מגיש: יוסף ל
מקור: השף משה שגב (תמונה: ASAP)
שתף את המתכון