הוראות הכנה
מרכיבים
(2 גזרים לקוביות
שורש סלרי+שורש פטרוזיליה לקוביות
כוסברה בנדיבות-קצוצה
1 בצל גדול לקוביות
ראש וחצי של שום ככה אחרי קילוף ראשוני(רק מה שיוצא בקלות)
1 כף אבקת מרק עוף בשרי
כף לא גדושה כורכום,פפריקה מתוקה,חוויג'(כף מכל תבלין!)
קוביות מ - 2 עגבניות
1 כוס אפונה סנפוסט
קוביות מ-2 תפוחי אדמה חצי מבושלים!
פטרוזיליה קצוצה
600 גר' זנב עגל קצוץ או8 כנפיי עוף.
1 כפית גדושה מלח
אופן ההכנה
קוצצים את הגזר,שורש סלרי,שורש פטרוזיליה ,בצל לקוביות.
מטגנים בשמן זית 7 דקות את העצמות או הכנפיים ומוציאים
מכניסים את הקוביות שחתחנו מקודם ומאדים 7 דקות
מכניסים את האפונה,כוסברה
מחזירים את הבשר ושמים 7-8 כוסות מיים
אז מוסיפים את אבקת המרק,קוביות העגבניה,השום
וכל התבלינים(המלח בעשר דקות האחרונות!)
אחרי 45 דקות בבישול אש בינונית מוסיפים את קוביות תפו"א
בודקים:צבע,סמיכות,אם צריך עוד מיים וממליחים במידת הצורך.
וככה בפינאלה מפזרים פטרוזיליה קצוצה.ונותנים עוד 20 דקות בישול...
לשים מגבונים לחים לפנים ולמשקפיים...ובאנו חיידק אלים לגרש!
מגיש:
מקור: חוויה תימנית
שתף את המתכון