הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות גרגרי חומוס
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק
3 עגבניות קלופות וקצוצות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
6-8 כוסות מרק עוף צח (או מרק בטעם עוף)
מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כוס איטריות ביצים דקות ביותר
אופן ההכנה
1. משרים את גרגרי החומוס בהרבה מים למשך לילה. מסננים.
2. מחממים בסיר כבד את השמן ומאדים את הבצל והשום 10 דקות. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה והחומוס, מכסים, ומאדים 10 דקות.
3. מוסיפים לסיר את המרק הצח, מתבלים במעט מלח, פלפל ופפריקה ומביאים לרתיחה. בעזרת כף גדולה מסירים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעתיים, עד שהחומוס רך.
4. ממש לפני ההגשה מוסיפים למרק הרותח את האיטריות ומבשלים 10 דקות. מגישים עם לחם שום קלוי.
**הערה:
לממהרים, אפשר לקצר את תהליך שריית הקיטניות בכמה דרכים:
1.אפשר להשתמש בחומוס קפוא קנוי.
2. כשקונים קטניות, משרים אותן במים קרים למשך לילה, מסננים, אורזים היטב בשקיות עם סגירה הרמטית, ומקפיאים לעת הצורך (ככה אני עושה- זו שיטה ממש טובה).
3. במקום להקפיא את הקטניות המושרות, מבשלים אותן קצרות, מסננים, מצננים ואז אורזים היטב ומקפיאים.
מגיש:
מקור: ברגע האחרון/בני סיידא
שתף את המתכון