הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם גרגרי חומוס
1 בצל שנעוצים בו שני מקלות ציפורן ועלה דפנה אחד
1 בצל קצוץ דק
2 גזרים קלופים
500 גרם עלי תרד
3 שיני שום קצוצות דק
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה
2 פרוסות לחם לבן
פלפל
מלח
4 ביצים
אופן ההכנה
משרים את החומוס ללילה בכמות מכובדת של מים. בבוקר מעבירים את החומוס עם נוזלי השרייה לסיר יחד עם הבצל הנעו, הגזר ותוספת מים כך שיכסו את כל הרכיבים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כארבעים דקות.
בינתיים מאדים את הבצל והשום בשמן הזית. מפזרים מעל הבצל את הפפריקה ומוסיפים את התרד לבישול קצר. מוציאים את הבצל והגזר מהחומוס ומסלקים את מקלות הציפורן ואת עלה הדפנה. כותשים את הגזר והבצל בעזרת עלי ומכתש ביחד עם הלחם הלבן. מחזירים לסיר עם החומוס, תוך כדי ערבוב ומוסיפים את התרד, השום והבצל המטוגן מהמחבת. מבשלים עוד כרבע שעה ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
מחלקים את המרק בין ארבעה כלי הגשה חסיני אש. שוברים ביצה לכל צלחת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להתייצבות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון