חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק חומוס ותרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חומוס ותרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם גרגרי חומוס
1 בצל שנעוצים בו שני מקלות ציפורן ועלה דפנה אחד
1 בצל קצוץ דק
2 גזרים קלופים
500 גרם עלי תרד
3 שיני שום קצוצות דק
2 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה
2 פרוסות לחם לבן
פלפל
מלח
4 ביצים
אופן ההכנה
משרים את החומוס ללילה בכמות מכובדת של מים. בבוקר מעבירים את החומוס עם נוזלי השרייה לסיר יחד עם הבצל הנעו, הגזר ותוספת מים כך שיכסו את כל הרכיבים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כארבעים דקות.
בינתיים מאדים את הבצל והשום בשמן הזית. מפזרים מעל הבצל את הפפריקה ומוסיפים את התרד לבישול קצר. מוציאים את הבצל והגזר מהחומוס ומסלקים את מקלות הציפורן ואת עלה הדפנה. כותשים את הגזר והבצל בעזרת עלי ומכתש ביחד עם הלחם הלבן. מחזירים לסיר עם החומוס, תוך כדי ערבוב ומוסיפים את התרד, השום והבצל המטוגן מהמחבת. מבשלים עוד כרבע שעה ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
מחלקים את המרק בין ארבעה כלי הגשה חסיני אש. שוברים ביצה לכל צלחת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להתייצבות.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון