הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר אוסובוקו עם עצם כמה עצמות מח (לא חובה)
כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן לטיגון
1 ראש גבעולי סלרי קצוץ
1 בצל גדול, קצוץ
1כוס כוסברה קצוצה
1כוס פטרוזיליה קצוצה
1 קופסא עגבניות קצוצות (אפשר משומרות)
10כוסות מים
1 כוס עדשים חומים מושרים
1 כוס חומוס מושרה
100 גרם אטריות דקות
1/4 כוס מיץ לימון טרי
2 כפות קמח מומסות בחצי כוס מים.
אופן ההכנה
1.מחממים את השמןבסיר גדול, מוסיפים את הבשר ואוטמים אותו. מוסיפים את הכורכום, הפלפל השחור, הקינמון, הכרפס, הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה ומאדים במשך 5 דקות. מוסיפים את העגבניות ומאדים 15 דקות נוספות.
2. מוסיפים את המים, העדשים והחומוס. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל במשך שעתיים.
3. 20 דקות לפני שהמרק מוכן, מגביהים את הלהבה ומוסיפים את האטריות. מבשלים במשך 10 דקות. מוסיפים את הקמח המומס ואת מיץ הלימון ומבשלים עוד 10 דקות
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון