הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל בינוני פרוס דק
1 סלק קלוף וחצוי
2 גזרים קלופים ומגוררים
2 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים
1 גבעול סלרי קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
½ פלפל צ'ילי קצוץ דק
½ פארסניפ (גזר לבן) מגורר
½ כוס רוטב צ'ימיצ'ורי ביתי (ע"ע)
1 קופסה של עגבניות מרוסקות בתוספת בזיליקום
1 כוס ציר עוף
מעט שמן לטיגון
מים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
בסיר קטן מרתיחים את הסלק במים ולאחר שמתרכך מצננים אותו ומגררים אותו. בסיר גדול מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל, השום והצ'ילי. לאחר שהבצל מתרכך מעט מוסיפים גם את הסלרי. מטגנים קלות במשך כשתי דקות ומוסיפים את שאר הירקות ומים כדי כיסוי. מוסיפים את ציר העוף ואת אבקת המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת רוטב הצ'ימיצ'ורי. מוסיפים עוד כשלוש-ארבע כוסות מים, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל, מכסים ומניחים להתבשל כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון