חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק ירקות מחיתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שאני אוהב לעשות וכל פעם משפר מניסיון.
מרק ירקות מחיתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שאני אוהב לעשות וכל פעם משפר מניסיון.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 בטטה
1 קישוא
2 גזר
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל (לא חובה)
פטרוזילינון (פטרוזיליה קצוצה)
אבקת מרק של אסם (או ירקות או עוף)
שליש כוס חלב/שמנת לבישול (לא חובה)
אופן ההכנה
1. קחו את כל הירקות, קלפו אותם בעזרת הקולפן.
2. חתכו את כל הירקות לקוביות גדולות בצורה חופשית (חשוב שזה יהיה גדול ולא קטן כי אחרת הכל יתפרק) ושימו בסיר.
3. הוסיפו 5 כוסות מים מלאות ושימו על הגז ותתחילו לחמם. שהמים טיפה מתחממים תוסיפו כף אבקת מרק גדושה למים ותערבבו טוב.
4. אחרי הערבוב הוסיפו חצי כף פטרוזלינון (פטרוזיליה קצוצה) וערבבו (זה נותן טעם וריח טובים למרק)
5. שהמים מגיעים לרתיחה, כסו את הסיר ותנו לו כ- 45 דקות על אש נמוכה. לאחר כ- 45 דקות קחו מזלג ותנעצו בירקות, אם המזלג ננעץ בקלות הירקות רכים ואפשר לסגור את האש, אם לא תנו לזה עוד כ- 10 דקות ותנסו שוב.
6. אחרי שהירקות רכים, קחו בעזרת כף או כף מחוררת את הירקות בלבד (לא לשפוך את המים) ושימו בתוך הבלנדר.
7. קחו כ- 2 כפות מהמים של המרק (בעזרת מצקת) ושפכו לתוך הבלנדר.
אם אתם רוצים שהמרק יהיה יותר סמיך תוסיפו כשליש כוס חלב או שמנת לבישול.
8. הפעילו את הבלנדר על מהירות נמוכה והוסיפו מי מרק במקרה שהתערובת סמיכה מדי.
9. קחו את התערובת והחזירו לסיר עם המים ותערבבו את כל התערובת ביחד עם המים והדליקו שוב את האש והביאו את התערבות לרתיחה, כסו את הסיר הורידו את האש לנמוכה ותנו לתערובת להתחמם עוד כ- 5 דקות.
10. לאחר כ- 5 דקות, כבו את האש, חלקו לצלחות או קעריות מרק, קחו שקדי מרק אסם (Look They Swim) והגישו לשולחן.
מגיש: Devil-666
מקור:
שתף את המתכון