הוראות הכנה
מרכיבים
1 בטטה
1 קישוא
2 גזר
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל (לא חובה)
פטרוזילינון (פטרוזיליה קצוצה)
אבקת מרק של אסם (או ירקות או עוף)
שליש כוס חלב/שמנת לבישול (לא חובה)
אופן ההכנה
1. קחו את כל הירקות, קלפו אותם בעזרת הקולפן.
2. חתכו את כל הירקות לקוביות גדולות בצורה חופשית (חשוב שזה יהיה גדול ולא קטן כי אחרת הכל יתפרק) ושימו בסיר.
3. הוסיפו 5 כוסות מים מלאות ושימו על הגז ותתחילו לחמם. שהמים טיפה מתחממים תוסיפו כף אבקת מרק גדושה למים ותערבבו טוב.
4. אחרי הערבוב הוסיפו חצי כף פטרוזלינון (פטרוזיליה קצוצה) וערבבו (זה נותן טעם וריח טובים למרק)
5. שהמים מגיעים לרתיחה, כסו את הסיר ותנו לו כ- 45 דקות על אש נמוכה. לאחר כ- 45 דקות קחו מזלג ותנעצו בירקות, אם המזלג ננעץ בקלות הירקות רכים ואפשר לסגור את האש, אם לא תנו לזה עוד כ- 10 דקות ותנסו שוב.
6. אחרי שהירקות רכים, קחו בעזרת כף או כף מחוררת את הירקות בלבד (לא לשפוך את המים) ושימו בתוך הבלנדר.
7. קחו כ- 2 כפות מהמים של המרק (בעזרת מצקת) ושפכו לתוך הבלנדר.
אם אתם רוצים שהמרק יהיה יותר סמיך תוסיפו כשליש כוס חלב או שמנת לבישול.
8. הפעילו את הבלנדר על מהירות נמוכה והוסיפו מי מרק במקרה שהתערובת סמיכה מדי.
9. קחו את התערובת והחזירו לסיר עם המים ותערבבו את כל התערובת ביחד עם המים והדליקו שוב את האש והביאו את התערבות לרתיחה, כסו את הסיר הורידו את האש לנמוכה ותנו לתערובת להתחמם עוד כ- 5 דקות.
10. לאחר כ- 5 דקות, כבו את האש, חלקו לצלחות או קעריות מרק, קחו שקדי מרק אסם (Look They Swim) והגישו לשולחן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון