הוראות הכנה
מרכיבים
1 קישוא זוקיני חצוי לאורך ופרוס
½ בצל קצוץ דק
1 שן שום קצוצה דק
חופן שעועית ירוקה קפואה חתוכה לרצועות באורך 1 ס"מ
שני חופנים נדיבים של תערובת קפואה של אפונה וגזר
2 לבבות ארטישוק חצויים ופרוסים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
5-6 פטריות שמפיניון טריות פרוסות
1 כפית אבקת מרק עוף
2 מדליוני תרד קפואים (מדליוני תרד טחון)
10-12 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
1 גבעול סלרי שטוף וקצוץ (עם העלים)
2 כפות שמן זית
מים
מלח ופלפל
½ כפית חוויאג' למרק
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את שמן הזית. מוספים את הבצל ומטגנים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום והסלרי (כעת עדיין ללא העלים) ומערבבים היטב כדקה. מוסיפים את הקישואים, הפטריות, הפלפל האדום, הארטישוק, האפונה עם הגזר והשעועית ומערבבים היטב. מוסיפים מים ואת הפטרוזיליה, התרד, עלי הסלרי ואבקת המרק. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את החחויאג'. מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מכסים ומבשלים כרבע שעה עד עשרים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון