חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק כרובית עם קוביות בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניגוד הצבעים בין הבטטה לכרובית יוצר מנה פשוטה, יפה וטעימה
מרק כרובית עם קוביות בטטה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניגוד הצבעים בין הבטטה לכרובית יוצר מנה פשוטה, יפה וטעימה
הוראות הכנה
מרכיבים
25 גרם חמאה
2 כפות שמן צמחי
1 בטטה בגודל בינוני, קלופה וחתוכה לקוביות של כ-1 ס"מ
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות
כרובית יפה במשקל כ-1.2 ק"ג
1 ליטר מרק עוף
קורט אגוז מוסקט מגורר
1 כוס חלב (או מעט יותר, לפי הצורך)
מלח ופלפל
לקישוט: עירית או בצל ירוק, קצוצים
אופן ההכנה
1. בסיר מחממים את החמאה וכף אחת של שמן, ומטגנים את קוביות הבטטה עד שהן שחומות ורכות. מוציאים את הבטטה ושומרים בצד.
2. מוסיפים לסיר את כף השמן השנייה, ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך אך לא משחים. מוסיפים את הכרובית, מרק העוף ואגוז המוסקט. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרובית מתרככת (כ-20 דקות). במעבד מזון או בבלנדר (והכי נוח - עם בלנדר מוט) טוחנים את המרק עד שהוא חלק לגמרי. מוסיפים את החלב ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול, ואם צריך מדללים בעוד מעט חלב.
3. מגישים את המרק עם קוביות הבטטה המטוגנות ומעט עירית או בצל ירוק קצוצים (ואפשר גם קרוטונים וזילוף של שמן זית משובח).
אם מתכוונים להגיש את המרק מיד בתום הכנתו, יש לטגן את הבטטות במחבת נפרדת במקביל ל20 דקות בישול הכרובית.
מגיש: יוסף ל
מקור: דורעם גונט
שתף את המתכון