הוראות הכנה
מרכיבים
מגש ירכי עוף, מפורקים לרגליים ושוקיים.
250 גרם בשר למרק (בשר שמן) - חתוך לקוביות קטנות.
2 בצלים גדולים קצוצים .
2 כרישות גדולות קצוצות.
חתיכת דלעת (בערך 400 גרם) קלופה וחתוכה לקוביות גדולות.
6 גזרים קלופים וחצויים לאורכם לארבע מקלות, ואחר כך לחצי**.
250 גרם חומוס שהושרה לילה - אפשר בהחלט להשתמש בגרגרי חומוס מקופסא.
ראש סלרי קטן קלוף.
לפת אחת - חתוכה לאצבעות של סנטימטר רוחב (לא חובה)
5 קישואים קטנים - קליפה מגוררת בקלות, וחתוכים לשלושה.
חצי ראש כרוב - חתוך לארבע חתיכות גדולות.
6 שיני שום גדולות קצוצות.
צרור קטן פטרוזיליה קצוץ.
צרור קטן כוסברה קצוץ.
תבלינים - כפית גדושה כמון, כפית שטוחה כורכום, כפית גדושה פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה - לפני הטעם, כוסברה טחונה - רבע כפית, 2 תרמילי הל פתוחים, מלח, ופלפל שחור.
** מדליין היתה מרוקנת את ה"אמצע של הגזר"-" למה זי לא טוב".
אופן ההכנה
מטגנים בסיר הכי גדול בבית את הבצלים עם שמן. לא לחסוך בשמן, קוסקוס הוא לא אוכל לדיאטה!!!
משחימים את העוף בשמן מכל הצדדים.
מוסיפים את כל הירקות וכל התבלינים, אם משתמשים בחומוס מקופסא - מסננים את המיים, שוטפים את הגרגרים ומוסיפים.
מביאים לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך החומוס והבשר.
משאירים טיפה מהכוסברה לקישוט על הצלחת.
מגיש:
מקור: מדלן
שתף את המתכון