חיפוש


מרק משי (חרירה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק בריא ומאוד מזין אצלנו אוכלים אותו לאחר צום של יום כיפור או סתם ביום חורף קר. brאני מכינה אותו לפני כניסת יום כיפור למעט השלבים של הלימון ובלילת הקמח ומאחסנת במקרר, brוכשיוצא הצום אני מרתיחה אותו טוב ואז מוסיפה לו את הלימון ובלילת הקמח.
הוראות הכנה
מרכיבים
בשר בקר שומני במקצת- חתוך לקוביות
2 עצמות מח
3/4 כוס עדשים
1 כוס חומוס מושרה במים למשך לילה (מומלץ להסיר את הקליפה)
3 כפות קמח
1/2 כוס מים
1 לימון סחוט
6 גבעולי סלרי כולל עלים
1 עגבניה גדולה בשלה
2 בצלים גדולים
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
מלח
שמן
אופן ההכנה
בסיר עם מעט שמן מטגנים את קוביות הבשר עד לסגירה.
חותכים את הסלרי , העגבנייה והבצלים לריבועים, מוסיפים לסיר ומאדים במשך רבע שעה על להבה גדולה- כל הזמן לערבב.
מוסיפים לתערובת זו את העדשים השטופים , החומוס , העצמות וממלאים מים, כמעט עד הסוף, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה ממשיכים לבשל כשעתיים.
לאחר מכן מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה, מבשלים עוד כרבע שעה .
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הלימון הסחוט ואת הקמח כשהוא מעורבב עם חצי כוס מים.
את בלילת הקמח יש להוסיף בעדינות תוך כדי עירבוב מתמיד על מנת שלא יווצרו גושים.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון