חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק משי (חרירה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק בריא ומאוד מזין אצלנו אוכלים אותו לאחר צום של יום כיפור או סתם ביום חורף קר. brאני מכינה אותו לפני כניסת יום כיפור למעט השלבים של הלימון ובלילת הקמח ומאחסנת במקרר, brוכשיוצא הצום אני מרתיחה אותו טוב ואז מוסיפה לו את הלימון ובלילת הקמח.
מרק משי (חרירה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק בריא ומאוד מזין אצלנו אוכלים אותו לאחר צום של יום כיפור או סתם ביום חורף קר. brאני מכינה אותו לפני כניסת יום כיפור למעט השלבים של הלימון ובלילת הקמח ומאחסנת במקרר, brוכשיוצא הצום אני מרתיחה אותו טוב ואז מוסיפה לו את הלימון ובלילת הקמח.
הוראות הכנה
מרכיבים
בשר בקר שומני במקצת- חתוך לקוביות
2 עצמות מח
3/4 כוס עדשים
1 כוס חומוס מושרה במים למשך לילה (מומלץ להסיר את הקליפה)
3 כפות קמח
1/2 כוס מים
1 לימון סחוט
6 גבעולי סלרי כולל עלים
1 עגבניה גדולה בשלה
2 בצלים גדולים
1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1/2 חבילת כוסברה קצוצה
פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
מלח
שמן
אופן ההכנה
בסיר עם מעט שמן מטגנים את קוביות הבשר עד לסגירה.
חותכים את הסלרי , העגבנייה והבצלים לריבועים, מוסיפים לסיר ומאדים במשך רבע שעה על להבה גדולה- כל הזמן לערבב.
מוסיפים לתערובת זו את העדשים השטופים , החומוס , העצמות וממלאים מים, כמעט עד הסוף, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה ממשיכים לבשל כשעתיים.
לאחר מכן מוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה, מבשלים עוד כרבע שעה .
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הלימון הסחוט ואת הקמח כשהוא מעורבב עם חצי כוס מים.
את בלילת הקמח יש להוסיף בעדינות תוך כדי עירבוב מתמיד על מנת שלא יווצרו גושים.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון