הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
300 גרם בשר טחון
500 גרם סולת
1 ביצה
1 בצל גדול מגורד בפומפיה
4 -5 כפות כוסברה קצוצה (לא חייב)
1 כף בהרט
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
פלפל שחור לפי הטעם
למרק:
2 סלק קלוף פרוס לפרוסות חצויים לשניים
1/2 פלח דלעת (בסופרים מוכרים אותם ארוזים בניילון נצמד) קלוף חתוך לפרוסות
אפשר במקום דלעת לשים 3 גזרים מקולפים חתוכים לעיגולים
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף
1 כפית מלח לימון
צרור קטן של פטרוזליה וקוסברה קשורים
4 גבעולים של סלרי חתוכים לקוביות
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
כדורי הבשר: לערבב את כל המרכיבים יחד עם קצת יבש אפשר להוסיף עוד ביצה, במידה ורטוב מידי להוסיף קצת סולת. להניח בצד מכוסה.
המרק:
להוסיף לסיר גבוה מים עד חצי מגובה הסיר
להניח את הירקות והתבלינים
להביא לרתיחה.
להתחיל להכין את הקציצות מהבשר (כדורים קטנים ביותר בגודל של זית גדול) ולהניח אותם בתוך המרק .
להמשיך לבשל על אש קטנה מכוסה חלקית במכסה עוד כ-3/4 שעה לטעום ולטבל בפלפל שחור
או באבקת מרק לפי הטעם. מוכן כשהסלק רך.
מי שאוהב יותר לימון שיוסיף עוד קצת מלח לימון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון