חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק עגבניות בבזיליקום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק עגבניות בבזיליקום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
כף שמן זית
בצל פרוס דק
8 שיני שום קטנות, פרוסות דק
4 גבעולי ריחן, קצוצים דק (העלים בלבד)
1 ½ ק"ג עגבניות, קלופות ומרוסקות (או 800 גרם עגבניות מרוסקות משומרות)
½ כוס יין אדום יבש
5-6כוסות מים
1.5 כפיות שטוחות מלח
פלפל שחור טחון
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות רסק עגבניות (לא הכרחי)
1 כף מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
מטגנים בשמן את פרוסות הבצלים בסיר גדול עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את שיני השום, את הריחן ואת העגבניות המרוסקות.
2. יוצקים את היין, מערבבים ומוסיפים את המים. מוסיפים את המלח, פלפל, אבקת המרק, רסק עגבניות אם רוצים ולבסוף את מיץ הלימון.
3. אם אתם אוהבים מרק בעל מרקם חלק, אפשר לרסק את המרק בממחה (בלנדר) בשלב זה, אולם לא מוכרחים. אם מרסקים את המרק, כדאי לשמור את הריחן מחוץ לסיר ולהוסיף אותו רק אחרי הריסוק. אם הוספתם את הריחן מראש, הוסיפו עוד מספר עלי ריחן קצוצים לעיטור בזמן ההגשה.
4. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-שעה על להבה נמוכה. יוצקים לקעריות אישיות.
מגיש: liorz
מקור:
שתף את המתכון