הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים
1 בצל בינוני קצוץ
6 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
קילו וחצי עגבניות בשלות, או קופסה אחת גדולה - 800 ג' - של עגבניות חתוכות
מלח ופלפל
חופן ענפי סלרי עלים, קצוצים דק
חצי כוס של אורז
אופן ההכנה
1.חולטים את העגבניות בסיר עם מים רותחים, לאחר שחרצנו מעט את קליפתם
קולפים את הקליפה, וקוצצים אותן לקוביות
( אפשר להשתמש גם בעגבניות מקופסה )
2.מחממים את שמן הזית ומטגנים בו קלות את השום והבצל עד להזהבה
3.מוסיפים את העגבניות הקצוצות, ואת חופן עלי הסלרי הקצוצים גם הם דק.
מערבבים ומבשלים כ 5 דקות תוך עירבוב
4.מוסיפים 7 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, ומבשלים כרבע שעה
5.בעזרת מוט הבלנדר הנייד שנכנס לתוך הסיר, מועכים את העגבניות וקוביות
למחית חלקה
6.שוטפים את האורז בהרבה מים, עד שמי השטיפה צלולים ומוסיפים את האורז
לסיר
7.מביאים לרתיחה, ומנמיכים את האש. מבשלים על אש קטנה כחצי שעה
מסירים מן האש, ונותנים לנוח כמה דקות. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
מגישים לכל סועד בלווית רבע לימון, שיסחט פנימה אם הוא רוצה טעם חמצמץ. מתאים לזה חמיצות..
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון