הוראות הכנה
מרכיבים
4 כרעיים
1 גרון הודו
3 ליטר מים
4 תפוחי אדמה
2 גזרים
1 בצל
2 שיניים שום
6 גרגירים פלפל אנגלי
1 עלה דפנה מיובש
2 ענפי סלרי
מעט פטרוזיליה
1 כף מלח
1/8 כפית פלפל לבן
אופן ההכנה
לשטוף היטב את הבשרים,לחתוך את הכרעיים לשניים ולפרוס את גרון ההודו לשמונה חתיכות.
להכניס לסיר בקיבולת של 5 ליטר ולהוסיף מים כמעט עד הסוף [בגובה הסיר],להביא לרתיחה,להנמיך את האש ללהבה בינונית ולבשל כך 30 דקות.
לקלף את הגזרים ולחתוך ל 6 או 8 פרוסות, להוסיף לסיר.
לקלף בצל ושום ולהוסיף אותם בשלמותם לסיר.
להוסיף את גרגירי הפלפל אנגלי,עלה דפנה,מלח,פלפל לבן ולהמשיך לבשל 30 דקות וספות.
לקלף תפוחי אדמה ולפרוס לפרוסות בעובי של 2 ס"מ,להוסיף לסיר ולבדוק אם יש צורך להוסיף מים [כמעט עד לגובה הסיר],להוסיף סלרי ופטרוזיליה שטופים ולבשל עוד 30 דקות.
הערה: למי שאוהב לבשל איטריות בנפרד או לטגן סולת ולהוסיף לצלחת.
צום קל וגמר חתימה טובה.
מגיש:
מקור: אמא
שתף את המתכון