הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר, חתוך לקוביות
3 עצמות מח
מים עד כדי כיסוי
1 ק"ג פול ירוק טרי
5 תפוחי אדמה
3 כרישות
3 לפת בינוניות
6 גבעולי כרפס, חתוכים לקטעים
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
3/4 כוס כוסברה קצוצה דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
אופן ההכנה
מניחים את הבשר והעצמות בסיר גבוה, יוצקים מים עד כדי כיסוי ומבשלים כשעה. מדי פעם מסלקים את הקצף שנוצר.
קולפים את תרמילי הפולים הירוקים והתרמיל הבהיר העוטף את הפולים.
קולפים וחותכים את תפוחי האדמה, הכרישות, הלפתות והכרפס. מבשלים את הירקות בסיר עם מים עד כדי כיסוי ומבשלים עד לריכוך. מסננים את הירקות ושומרים את הנוזלים. טוחנים את הירקות במעבד מזון.
מוסיפים אל סיר הבשר והעצמות את הירקות המעוכים, מוסיפים את הפלפל הלבן, הכורכום והמלח ומרתיחים. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
מוסיפים את פולי הפול. אם חסרים נוזלים - מוסיפים 1-2 כוסות ממי הבישול של הירקות.
מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה, מערבבים וממשיכים לבשל במשך 40 דקות. מגישים חם.
מגיש:
מקור: סבתא מרים
שתף את המתכון