הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם פטריות שמפיניון טריות חצויות למעט שתיים קטנות שהן פרוסות
2 שיני שום חצויות
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
1 מיכל שמנת מתוקה
75 גרם חמאה (3 מנות של 25 גרם כל אחת)
½ כוס ציר עוף
½ כוס מים
מלח
פלפל
אופן ההכנה
במחבת גדולה ממיסים מנת חמאה אחת. מוסיפים את הפטריות החצויות (ללא השתיים הפרוסות) והשום ומקפיצים במשך כחמש דקות. מעבירים למעבד מזון יחד עם המים ועוד מנת חמאה ומעבדים למחית. מעבירים לסיר בישול, מוסיפים את הפטריות הפרוסות, מנת החמאה האחרונה וציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את השמנת. מבשלים על סף רתיחה כחמש דקות תוך כדי בחישה רצופה.
יוצקים לצלחות הגשה ובכל צלחת מפזרים חצי מכמות הפרמזן. מקשטים בעלה פטרוזיליה טרי. מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון