הוראות הכנה
מרכיבים
1 סלסלת פטריות שמפניון טריות פרוסות דק (ניתן להשתמש בפטריות משומרות ואז יש לשים 1/2 1 קופסאות מסוננות).
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות בינוניות
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
50 גרם מרגרינה
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
1 כף שטוחה קמח
1 כף יין לבן (לא מחייב)
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
מים רותחים לפי הצורך
להגשה בארוחה חלבית:
שמנת לבישול (לא חייב)
גבינה צהובה מגוררת
קרוטונים למרק
אופן ההכנה
שמים בסיר את הבצל ואת המרגרינה ומאדים עד שהבצל מקבל גוון זהוב חלש. מוסיפים את הפטריות וקוביות תפוחי האדמה וממשיכים לאדות עוד מספר דקות. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים. מפזרים מעל את אבקת המרק ואת הקמח, מתבלים ומערבבים (שימו לב לא להוסיף הרבה מלח מאחר ואבקת מרק הפטריות מלוחה מספיק). שופכים מים רותחים לפי הצורך תוך כדי ערבוב על מנת שלא יווצרו גושים וממשיכים לבשל עד לרתיחה באש גבוהה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות.
השלב הבא נתון לשיקולכם הוא לא מחייב: לטחון את המרק עם בלנדר מוט ידני. אני אישית בד"כ עושה זאת מאחר והמרק יוצא קטיפתי כשמו וסמיך במידת הרצון.
להגשה בארוחה חלבית:
בצלחת מניחים גבינה צהובה מגוררת, מעל מוזגים את המרק ושופכים "סיבוב" של שמנת לבישול.
להגשת פרווה או בשרית:
מוזגים את המרק לצלחת ומפזרים מעל קרוטונים למרק
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון