חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קציצות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כאשר הייתי קטן היינו נוסעים לסבי, עליו השלום, בשבת והוא היה מכין מרק עוף פשוט עם קציצות. היה מאוד טעים רק שהקציצות שלו היו בגודל של כדור כדורגל. לקחתי את המתכון המשפחתי, אליו צירפתי רעיון מהמטבח הרוסי של חמתי (ממרק דומה) והכנסתי בו מספר אלמנטים מודרניים. התוצאה... חבל שאי אפשר להעביר טעם בתמונה או במילים. תנסו. לא תתאכזבו.
מרק קציצות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

כאשר הייתי קטן היינו נוסעים לסבי, עליו השלום, בשבת והוא היה מכין מרק עוף פשוט עם קציצות. היה מאוד טעים רק שהקציצות שלו היו בגודל של כדור כדורגל. לקחתי את המתכון המשפחתי, אליו צירפתי רעיון מהמטבח הרוסי של חמתי (ממרק דומה) והכנסתי בו מספר אלמנטים מודרניים. התוצאה... חבל שאי אפשר להעביר טעם בתמונה או במילים. תנסו. לא תתאכזבו.
הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר בקר טחון
½ ק"ג בשר עוף טחון
1 ביצה
½ בצל קצוץ
½ כוס פירורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית אבקת כמון
1 כפית "ראס אל חנות"
1 כפית בהרט
1 גזר פרוס
1 עגבנייה חתוכה לרבעים
1 בצל חתוך לרבעים
¼ כפית זנגביל קצוץ
1 שן שום קצוצה
¼ פלפל צ'ילי קצוץ
½ צרור פטרוזיליה קצוץ
2 כפות אבקת מרק עוף
מעט שמן לטיגון
מים
אופן ההכנה
בקערה מערבבים את שני סוגי הבשר, הביצה, פירורי הלחם, ראס אל חנות, בהרט, מלח, כמון ובצל קצוץ לתערובת אחידה. מניחים בצד.
בסיר גדול מחממים שמן. מוסיפים את הבצל החתוך לרבעים והגזר. לאחר חצי דקה מוסיפים את השום, הזנגביל והצ'ילי. מערבבים היטב ביחד כחצי דקה ומוסיפים מים כדי שני שלישים מגובה הסיר. מוסיפים את אבקת המרק והעגבנייה, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. יוצרים כדורים קטנים (בגודל של כדורי טניס שולחן) מהבשר ומכניסים לתוך המרק. מוסיפים את הפטרוזיליה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון